Bränsleoptimering – mer kraft och vrid, mindre soppa

Bränsleoptimering är en optimering av motorns styrsystem och är utformad för att primärt sänka din bränsleförbrukning. Du får också ett högre vridmoment och ökad prestanda vilket gör att motorn helt enkelt arbetar mer effektivt och skonsamt.

Plug in-boxar som är vanligt förekommande på dieselbilar tar ingen hänsyn till temperaturer och kan i vissa fall leda till lysande motorlampor och även motorskador. Vår optimering tar även hänsyn till alla temperaturer och tryck i motorn vilket ger en trygg och säker körupplevelse.

Vi genomför självklart optimeringar på samtliga husbilsmärken och kan även erbjuda optimeringar med avseende på högre prestanda. Med en optimering motverkar du dyr bränsleförbrukning. Du sparar upp till 25% bränsle samtidigt som du får en piggare bil. Det kan vara värt en del när du ger dig ut på vägarna i sommar.

Exempel 1

Fiat Multijet 2.3 från årsmodell 2007-2011.
Denna motor har en effekt på 130 hk och 320Nm original. Med vår optimering ger den 154 hk och 378Nm och samtidigt en lägre bränsleförbrukning.

Exempel 2

Fiat Multijet 3.0 från årsmodell 2007-2011.
Denna motor har en effekt på 156 hk och 400Nm original. Med vår optimering ger den 185 hk och 456Nm samt lägre bränsleförbrukning.

Sammanfattning

Bränsleoptimering ger:
– Lägre bränsleförbrukning och mer pengar i plånboken
– Ökad motorprestanda och säkrare omkörningar
– En bättre reskamrat på vägen